(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
В работе представлен видовой состав кровососущих мокрецов низовья Сырдарьи в пределах Сырдарьинского района Кызылординской области. Всего обнаружены 10 видов мокрецов, относящихся к родам Culicoides и Leptoconops. Для каждого вида приведены краткие сведения по экологии и распространению. Сырдария өзенінің төменгі жағалауында, Қызылорда облысы, Сырдария ауданы аймағында қансорғыш құмытылардың Culicoides және Leptoconops туысының 10 түрі табылды. Әрбір түрдің таралуы мен экологиясына мәліметтер берілді.