(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
На территории Южного Казахстана выявлены 33 вида стрекоз в зонах гор, подгорных степей и пустынь. Отмечено резкое различие видового состава стрекоз в зависимости от местообитания. Оңтүстік Қазаұстан аумағындағы таулы, қыратты далада және шөлді жерлерде инеліктердің 33 түрі анықталған. Өсіп-өнетін мекен жайына байланысты, инеліктердің түр құрамының айқын өзгешеліктері байқалған.