(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
Приводятся результаты изучения внутривидовой изменчивости туранги разнолистной на примере 6 морфолого-биометрических показателей роста (высота, диаметр окружности кроны и ствола, длина, ширина и количе- ство зубчиков на листовой пластине), на основе которых делается вывод о высокой полиморфности и экологической пластичности данного редкого вида в условиях пустынной зоны Мангистау. Мақалада өсудің 6 морфлого-биометриялық (биіктігі, діңі мен желегінің шеңберінің диаметрі, жапырақ табақшасының тістерінің саны, ұзындығы мен ені), көрсеткіштер негізінде тораң-ғының түр аралық өзгергіштігіне зерттеудің нәтижелері көрсетілген, осының негізінде осы сирек түрдің Маңғыстау шөлейт жағдайында экологиялық икемділігіне және жоғарғы өзгер-гіштігіне қорытынды жасалынды