(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
В данной статье представлены результаты изучения растительного покрова кормовых угодий северо-западной части Таласского района Джамбульской области. Выполнен таксономический анализ растительного покрова района исследования (119 видов из 88 родов и 27 семейств). Выявлены доминантные семейства. Приведены ботанические описания основных кормовых растений. Рассматриваются питательность и степень поедаемости этих растений. Мақалада Жамбыл облысы, Талас ауданының солтүстік-батыс бөлігіндегі табиғи мал жайылымдық алқаптарының өсімдік жабынын зерттеу нәтижелері келтірілген. Зерттелген ауданның өсімдіктерінің таксономиялық сараптамасы ондағы өсімдіктер қаумдастығының доминанты тұқымдастарын анықтап, олардың қоректілігі мен малмен жейіленетіндік денгейін анықтау. Негізгі мал-азықтық өсімдіктердің ботаникалық сипаттамалары берілген.