(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
Проанализирован видовой состав зоопланктона северо-восточного залива озера Маркаколь. Показано, что разнообразие видового состава зоопланктона литорали выше, чем в пелагиали, но количественные показатели ниже. Впервые установлено обитание в озере Маркаколь коловратки Platyias guadricornis, обнаруженного в литоральной зоне. Жұмыс барысында Марқакөл көлінің солтүстік-шығыс шығанағындағы зоопланктонның түрлік құрамына талдау жасалды. Литораль аймағындағы зоопланктон құрамының алуантүрлілігі пелагиаль аймағына қарағанда жоғары, бірақ сандық көрсеткіштері төмен. Алғашқы рет Марқакөл көлінің литораль аймағынан Platyias guadricornis коловраткалары анықталды.