(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
Изучены современного состояния популяции реликтового суслика в горах Тянь-Шаня в условиях усиленного антропогенного воздействия на фауну приобретает особую актуальность так как этот вопрос все еще остается недостаточно изученным. Реликті саршұнақ таулы аймақта тіршілік ететін белгілі бір аймақтарда мекендейтін сыртқы ортадағы антропогендік факторларға бейімделуінің ерекшелігі биологиялық зерттеуді қажет етті.