(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
Бұл мақалада әр түрлі астық дақылдарының дәндерін анықтауға, олардың өскіндері, өсіп-өну және даму органдары, гүл шоғырлары бойынша анықтау кілті, бидайдың негізгі түрлерін, түр бөліктерін, арпаның түр тармақтарын, сұлының ең маңызды түрлерін, жүгерінің түр тармақтарын және түр бөліктерін анықтауға арналған кілті және Sorghum туысының эволюциялық-морфологиялық ерекшеліктері сипатталған. В данной статье представлены результаты эволюционно морфологических особенностей рода Sorghum и ключи определения злаковых растений по строению семян, проростов, основных органов развития, по типам соцветий. Также даны ключи определения основных видов и подвидов пшеницы, ржи, кукурузы.