(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
Мақалада Іле-Балқаш аймағындағы Asteraceae тұқымдасының алуантүрлілігін бағалауға материалдар келтірілген. Біздің зерттеулеріміздің нəтижесінде Іле-Балқаш аймағындағы Asteraceae тұқымдасының 86 туысқа жататын 375 түрі анықталды. Бұл тұқымдастан туыстардың ішінде бірінші орынды Artemisia туысы алады.