(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
Мақалада эритроциттердің ауыр металдармен уландыру барысындағы өзгерісін зерттеу нəтижелері көрсетілген. Қанның қызыл түйіршіктерінің мұндай характеристикасы қаназдық дəрежесінің ауырлық деңгейін анық тау жəне қан жүйесі мен тұтас организмге токсиканттардың əсерін оперативті жəне объективті түрде бағалауға мүмкіндік береді.