(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
Мақалада қан лейкоциттерінің функционалдық жағдайына ауыр металдардың əсер ету механизмдерін зерттеу нəтижелері таныстырылған. Жануарлар нейтрофилі ртут хлоридін енгізгенде пайда болатын қан сарысуы ерекшеліктерінің өзгеруіне сезімтал болып келеді.