(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
Изучен состав микроорганизмов в ризосфере и ризоплане Xanthium strumarium и Cucurbita pepo L. pumpkin, произрастающих на загрязненной хлорорганическими пестицидами почве. Хлорорганикалық пестицидтермен ластанған топырақтағы Xanthium strumarium және Cucurbita pepo L. pumpkin өсімдіктерінің ризосфералық және ризоплан аймағындағы мик-роорганизмдердің құрамы анықталған.