(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
Проведено сравнение распределения генотипов и частот аллелей гена FGFR2 (rs1219648) между больными РМЖ и контрольной группы в казахской и русской этнических группах. В отличие от ряда мировых популяций ассоциаций полиморфизма в сайте rs1219648 гена FGFR2 с раком молочной железы не выявлено ни в казахской, ни в русской этнических группах. Елімізде мекендейтін қазақ және орыс этникалық топтарындағы сүт безі қатерлі ісік ауруымен ауыратын және бақылау тобы арасындағы FGFR2 (rs1219648) генінің генотиптік және аллелдік таралу жиілігі жайлы салы- стырмалы мәліметтер алынды. FGFR2 генінің rs1219648 ауданындағы полиморфизмінің сүт безі қатерлі ісік ауруымен ассоциациясының ерекшелігі бірқатар әлемдік популяцияларға қарағанда қазақ және орыс этникалық топтарында анықталмады.