(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
Бұл жұмыста өсімдік шикізатынан алынған сорбенттің химиялық құрамы, кеуектілігі жəне сорбциялық сыйымдылық нəтижелері анықталып, ағынды сулардың құрамын ауыр металдардың иондарынан тазарту мүмкіндігі қарастырылды. Атап айтқанда, бидай кебегінен алынған сорбенттің Cd, Cu, Pb, Fe, Zn металл иондарынан уақытқа байланысты сорбциялау мүмкіндігі қарастырылды. В этой работе были получены результаты химического состава, пористости и сорбционной емкости сорбента, полученного из растительного сырья, а так же были рассмотрены возможности очищения сорбентом сточных вод от ионов тяжелых металлов. А именно, сорбционных возможностей по времени таких металлов, как Cd, Cu, Pb, Fe, Zn, сорбентом, полученным из пшеничной отруби.