(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2019)
Бұзылған жерлердің рекультивациясының биологиялық кезеңін жүргізу үшін өсімдіктер қауымдастықтарының зерттеу, флораның доминатты түрлерін және потенциальды фитомелиоранттарын анықтау, техногенді түзілістердің өзіндік экологиялық жағдайларына төзімділігінде бірінші сатылы маңыздылығы бар. Ашық әдіспен жер қойнауын барлау, жер телімдерін бөлу, ландшафт, топырақ жағдайлары мен өсімдік жамылғыларының режимін Бұзылған жерлердің рекультивациясының биологиялық кезеңін жүргізу үшін өсімдіктер қауымдастықтарының зерттеу, флораның доминатты түрлерін және потенциальды фитомелиоранттарын анықтау, техногенді түзілістердің өзіндік экологиялық жағдайларына төзімділігінде бірінші сатылы маңыздылығы бар. Ашық әдіспен жер қойнауын барлау, жер телімдерін бөлу, ландшафт, топырақ жағдайлары мен өсімдік жамылғыларының режимін