(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
В статье рассмотрены климатические данные (температура воздуха, атмосферные осадки) глобального сеточного архива CrU ts 2.1. Показано, что на территории Казахстана данные температуры и осадков архива CrU ts 2.1 воспроизводят данные наблюдений с существенными погрешностями. Мақалада CRU TS 2.1 жаһандық кесте мұрағатының климаттық мәліметтері (ауа температурасы, атмосфералық жауын-шашын) қарастырылған. Қазақстан террриториясында CRU TS 2.1 мұрағатының ауа температурасы мен жауын-шашын мәліметтері бақыланған мәліметтерін елеулі дәлсіздікпен қайталайды.