(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
В статье раскрываются факторы возникновения разломов и раскрыта связь активных сейсмогенных зон с тектоническими разломами и их выражения в рельефе на территории Алматинской области. Бұл мақалада жарлыстардың пайда болатын әсер етуші факторлары және Алматы облысының аймағындағы жер бедеріндегі сейсмологиялық белсенді зоналардың тектоникалық жарылыстарымен байланысы мәселелері ашылған.