(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
В статье рассматривается деятельность Научной школы устойчивого развития Университета «Дубна» и опыт повышения квалификации казахстанских специалистов в сфере устойчивого инновационного развития. Учебная программа повышения квалификации основана на изучении естественнонаучных принципов управления новациями и инвестициями в системе «природа – общество – человек». Бұл мақалада «Дубна» университеті тұрақты дамудың ғылыми мектебінің жұмысы және тұрақты инновациялық даму сферасында Қазақстандық мамандардың біліктілігін жоғарылату тәжірбиесі қарастырылған. Дәрежені жоғарылатудың оқу бағдарламасы «табиғат – қоғам – адам» жүйесінде жаңалықтар мен инвестицияны басқарудың жаратылыстану ғылымдары принциптерін оқытуға негізделген.