(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
Cемейдегі Ертіс маңы бриофлорасына анализ жүргі зілген. Зерттеу аймағының жетекші тұқымдастары анықталды. Мүк флорасының тізімі жасалды. Мүк тəрізділердің экологиялық ерекшеліктеріне анализ жасалды. Суға байланысты мүктəрізділер 6 экологиялық топқа бөлінеді. Əртүрлі экологиялық топтағы мүктəрізділердің құрылысындағы біршама ерекше белгілері көрсетілген.