ОРТАЛЫҚ ҚАЗАҚСТАН БЕДЕРІ, ОНЫҢ МОРФОЛОГИЯСЫ ЖƏНЕ ГЕОЛОГИЯЛЫҚ-ТЕКТОНИКАЛЫҚ НЕГІЗІ. (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
В статье рассматриваются связи и особенности проявления в морфологии рельефа Центрального Казахстана, его геолого-структурного строения и новейших тектонических движений.In this article is inspected the morphology of relief in connection with geology-structural construction and new tectonical movements in the territory of the Central Kazakhstan.Мақалада Орталық Қазақстан территориясының геологиялық-құрылымдыққұрылысы мен жаңа тектоникалық қозғалыстардың байланыстары жəне олардың бедер морфологиясында көрінісі қарастырылған.