ХАРАКТЕРИСТИКА МОРФОЛОГИЧЕСКИХ ПРИЗНАКОВ И ХИМИЧЕСКИХ СВОЙСТВ ПОЧВ СТЕПНОЙ ЗОНЫ СЕВЕРНОГО ПРИКАСПИЯ. (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
Берілген мақалада Солтүстік Каспий маңының далалық зонасының төмендегідей топықтарының химиялық құрамына жəне морфологиялық белгілеріне сипаттама берілген: күңгірт-күрең шалғынды сортаңдыкарбонатты ауыр саздақты; күңгірт-күрең əлсіз сортаңды ауыр саздақты; қара каштанды сортаңды карбонатты; сортаң ортабағаналы.In given article the description of morphological signs and chemical properties of following soils of a steppe zone of Northern Prikaspija are resulted: dark-chestnut луговатая солончаковатая карбонатнаятяжелосуглинистая; dark-chestnut слабосолонцеватая тяжелосуглинистая; dark-chestnut solonchakovattokarbonatnaja;солонец среднестолбчатый.В данной статье приведены описание морфологических признаков и химических свойств следующих почв степной зоны Северного Прикаспия: темно-каштановая луговатая солончаковатая карбонатная тяжелосуглинистая; темно-каштановая слабосолонцеватаятяжелосуглинистая; темно-каштановая солончаковато-карбонатная; солонец среднестолбчатый.