ФИТОЦЕНОЗНАЯ БИОИНДИКАЦИЯ ЗАГРЯЗНЕННЫХ ПЕСТИЦИДАМИ ПОЧВ (ТАЛГАРСКИЙ РАЙОН АЛМАТИНСКАЯ ОБЛАСТЬ). (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
Фитоценозды пайдалану арқылы қоршаған ортаның биоиндикациялық нəтижелері көрсетілген. Пестицидпен ластанған топырақтың реакциясына индикатор ретінде өсімдіктердің морфологиялық жəне фенофазалық белгілері күшті байқалды.Have been submitted the results of bioindication of an environment with the use of phytocoenosis (plant communities). The strong variability of phenological phase and morphological attributes at plants-indicators onpollution of soil with pesticides has been revealed.Представлены результаты биоиндикации окружающей среды с использованием фитоценозов. Выявлена сильная изменчивость фенофаз и морфологических признаков у растений на загрязнение почвы пестицидами.