МОРФОЛОГИЧЕСКОЕ ИЗУЧЕНИЕ ПЕЧЕНИ И ЖЕЛУДКА КРЫС ПРИ ДЕЙСТВИИ ИОНИЗИРУЮЩЕГО ОБЛУЧЕНИЯ НА ФОНЕ ПРИЕМА ИММУНОМОДЕЛИРУЮЩЕГО ПРОДУКТА «КƏУСАР». (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
Арнайы иммундымодельдеуші қоректік өнімнің қолданылуымен «РУМ-17» рентгенді қоңдырғыда мөлшері 6 грейге тең гамма-сəуленің əсеріне шалдыққан тəжірибедегі жануар бауырының жəне асқазаныныңморфологиялық анализі. ББҚ-ны қолдануда ақ егеуқұйрықтардың бауырына жəне асқазанына радиацияның əсер беру эффектісін төмендету үшін, ағзаның бейімделу мүмкіндігін жоғарылататын, жүйелі жəне мақсатты түрде қалпына келтіретін иммундымодельдеуші қоректік «Жастар» көрсетті.The Morphological analysis of liver and stomach of experimental animals, which have been irradiated by gamma irradiation in 6 grey dose on roeutgeu plant “RUM-17” with application of inmmunnomodelating specialproduct “Jastar” has revealed that using of biological active additives allows serially and purposefully recreate, rise up the adaptational possibilities of organism for falling of damaging effects of radiation on the liver and stomach of whiterats.Морфологический анализ печени и желудка экспериментальных животных, подвергшихся гамма-облучению в дозе 6 грей при использовании иммунномоделирующего специализированного продукта «Кəусар» показал, что применение БАД позволяет последовательно и целенаправленно восстанавливать, повышать адаптационныевозможности организма в результате снижения повреждающих эффектов радиации на печень и желудок белых крыс.