Устойчивость светло-каштановых почв месторождения Кенкияк к техногенным нагрузкам. Кенкиягендегі ашық қара-қоңыр топырақтардың техногендік қысымға төзімділігі. (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
В статье рассматривается устойчивость светло-каштановых почв к техногенным нагрузкам. Показано, что устойчивость почв к техногенным нагрузкам зависит от физических свойств почв и их гранулметрического состава.Мақалада ашық қара-қоңыр топырақтардың техногендік қысымға тұрақтылығы қарастырылған. Топырақтардың техногендік қысымға тұрақтылығы олардың физикалық қасиеттері мен грануло-метриялық кұрамына байланысты.