Разнообразие типов и динамика саксаульных лесов Иле-Балхашского региона. Іле-Балқаш өңіріндегі сексеуіл орманының әр түрлілігі және динамикасы. (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
В статье проанализированы отчетные данные Баканасского Государственного Управления лесного хозяйства, управления природных ресурсов и регулирования природопользования Алматинскойобласти. Исследовалась динамика саксаульных насаждений с 1978 по 2013 годы по площади и возрастным группам. Выявлена положительная динамика площадей саксаула черного после запрета вырубки, что связано с хозяйственной деятельностью Управления лесного хозяйства, а также сокращение площадей белого саксаула.Бұл мақалада Табиғи ресурстар және табиғатты пайдалануды реттеу басқармасы Бақанас орман шаруашылығы мемлекеттік мекемесінің Алматы облысы бойынша есептік мәліметтері сарапталды.1978-2013 жылдары сексеуіл көшеттерінің өсу топтамасы және егістік аумағының динамикасы зерттелді. Орман шаруашылығы мемлекеттік мекемесінің көмегімен, қара сексеуіл шабуға тыйым салынған соң динамикасы және ақ сексеуіл алаңдарының азаюы зерттелді.