Экологический анализ состояния атмосферного воздуха Бурлинского района Западно-Казахстанской области. Батыс Қазақстан обласының Бөрілі аудандағы атмосфералық ауасының жағдайын экологиялық талдау. (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
В статье представлены результаты изучения экологического состояния атмосферного воздуха по концентрациям исследуемых элементов (H2S, SO2, NO2, CO) в трех близлежащих к Карачаганакскомуместорождению поселков. Выявить негативное воздействие нефтегазодобывающей промышленности на объекты окружающей среды. Установлена различная степень содержания загрязняющих веществ(H2S, SO2, NO2, CO) в пробах воздуха изучаемых поселков. Мақалада Қарашығанақ кен орнына жақын орналасқан үш ауылдың атмосфералық ауасында зерттелуші элементтердің (H2S, SO2, NO2, CO) концентрациясы бойынша зерттеу нәтижелері келтірілген. Олардың экологиялық жағдайға ықпалы зерттелінген. Мұнайгаз өндіруші кәсіпорын-дардың қоршаған ортаға тигізетін негативтік әсері анықталған. Зерттелуші ауылдың ауасындағы ластаушы затттардың (H2S, SO2, NO2, CO) ластау дәрежесінің әр түрлігі айқындалған.