Система эффективного управления признаковой коллекцией пшеницы «озимость-яровость» в условиях юг (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
Важное направление исследований по генетическим ресурсам растений для продовольствия и сельского хозяйства (ГРРПСХ) непосредственно связано с обслуживанием коллекций и созданием системы их эффективного управления. Статья посвящена формированию признаковых коллекций, которые обеспечивают гарантированное сохранение образцов и более целенаправленную работу с ними.Азық-түлік пен ауылшаруашылыққа арналған өсімдіктердің гендік ресурстарын зерттеуде негізгі бағыттардың біріне коллекцияларды күтіп-баптау жұмыстары тікелей байланысты, соның ішінде коллекциялардың әртүрлерінің гендік структураларын анықтау және оларды тиімді басқару жүйесін құру болып табылады. Көлемі жағынан кіші коллекцияларды негізгі колекциялар құрамында сұрыптауарқылы, олардың сақталуына кепілдікті беріп қана қоймай олармен мақсатты түрде жұмыс жасауды қамтамасыз етеді.