Конституционалды антропологияның медицинадағы қолданбалы аспектілері.Прикладные аспекты конституциональной антропологии в медицине (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
Мақалада конституционалды антропологияның жетістіктерін медицинада қолдану ұсынылады. Адамның дене пішініне байланысты ауруға шалдығуының бейімділігі әртүрлі профилактикалық іс-шаралар қолдануға мүмкіндік туғызады: дене конституциясы бойынша бөлінген арнайы топтардықұру. В статье предлагается использовать достижения конституциональной антропологии в медицине. Предопределенность некоторых болезней в зависимости от типа телосложения позволяет проводить профилактические мероприятия, такие, как создание специальных груп разделенных по типу конституции.