Некоторые аспекты вирусологического изучения гидросферы. Гидросферадағы вирусологияның кейбір аспектілерін зерттеу (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
Вирусы являются важнейшей и неотъемлемой частью водных экосистем, и изучение распространения вирусов в водоемах с разной антропогенной нагрузкой позволит вовремя диагностировать и прогнозировать возможные изменения экологического баланса, а также определить степень загрязнения и поражения исследуемых водоёмов. Вирустар – су экожүйесінің маңызды бөлімі. Су қоймаларында вирустардың таралуын әртүрлі антропогендік әсерімен зерттеу экологиялық тепе-теңдіктіктің мүмкін болатын өзгерістерінуақытында болжау мен бағалауға мүмкіндік береді, сонымен қатар зерттеліп жатқан су қоймаларының ластануы мен зақымдануының дәрежесін анықтайды.