Родники Индерского солянокупольного района Прикаспийской низменности.Каспий маңы ойпатының Индер тұздыкүмбезді аймағының бұлақтары (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
Дана оценка закономерностей формирования химизма родников солянокупольных районов Прикаспийской низменности. Приведены результаты гидрохимического и токсикологического обследова-ния родника у озера Индер Прикаспийской низменности. Охарактеризовано содержание в гидрогеохимических пробах родниковой воды катионов и анионов, тяжелых металлов, нефтепродуктов в сопоставлении с санитарными нормами и требованиями к качеству воды. Каспий маңы ойпатының тұзды күмбезді аймақтарының бұлақтырының химиялық құрамының қалыптасу заңдылықтарына баға берілген. Каспий маңы ойпатының Индер көлі маңындағы бұлақтыгидрохимиялық және токсикологиялық зерттеулерінің нәтижелері келтірілген. Бұлақ суының гидрогеохимиялық үлгілерінде санитарлық нормаларға және су сапасы талаптарына сәйкес катиондар мен аниондардың, ауыр металдардың, мұнай өнімдерінің мөлшері сипатталған.