Агроэкологиялық факторларға байланысты күріш сорттары сабағының және жапырақтарының анатомиялық құрылысының модификациялық өзгерістері.Модификация анатомической структуры стебля и листьев риса в зависимости от агроэкологических факторов (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
Агроэкологиялық факторлардың (қоректену алаңы, минералдық тыңайтқыштар мөлшері, оны енгізу мерзімі және әдістері) күріш сабағының, жапырағының, тамырының анатомиялық құрылысынаелеулі әсері бар екені анықталды. Агроэкологические факторы (площадь питания, дозы, сроки и способы внесения минеральных удобрений) оказывают существенное влияние на анатомическую структуру органов (стебель, листья, корень) риса.