Препарат микроудобрения для повышения устойчивости растений к стрессовым факторам. Өсімдіктердің стресс жағдайларына төзімділігін жоғарылататын микро тыңайтқыш препараты (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
Изучено действие препарата микроудобрения (ПМУ) как эффективного средства для повышения устойчивости растений к действию различных стрессовых факторов. Установлено, что ПМУ стимулирует прорастание семян, потерявших всхожесть. Показано, что ПМУ улучшает рост проростков при действии пониженных температур, а также существенно повышает устойчивость проростков к солевому стрессу. Установлено, что ПМУ может найти широкое применение в агроэкологии. Өсімдіктердің әртүрлі стрестік жағдайларға төзімділігін жоғарылататын эффективті микротыңайтқыш препаратының қасиеті зерттелді. Өңгіштігін жоғалтқан дәндердің өсу қабілетін қалпына келтіретін МТП қасиеті айқындалды. Төмен температура мен тұзды стресс жағдайларына төзімділігін жоғарылататын МТП-нің қасиеті анықталды. Агроэкологияға кең қолдануға МТП-нің қасиеттері толық дәлелденді.