История взаимодействия в области защиты окружающей природной среды.Қоршаған ортаны қорғаудағы бірлесіп жұмыс істеу тарихы (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
В статье рассказывается об истории международного сотрудничества в области экологического взаимодействия. Показана актуальность данной проблемы, ставшей ещё более важной за последние 150 лет. Мақалада қоршаған табиғатты қорғаудағы халықаралық бірлестіктердің қалыптасу тарихы қаралған. Оған қоса осы мәселенің соңғы 150 жыл ішіндегі өзектілігі туралы айтылған.