Влияние новых регуляторов роста растений, синтезированных на основе ароматических пропаргиловых пиперидолов, на рост пшеницы.Ароматты пропаргилді пиперидолдардың негізінде синтезделген жаңа өсімдіктердің өсуін реттегіштердің бидай өсуіне әсері (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
Влияние новых регуляторов роста растений, синтезированных на основе ароматических пропаргиловых пиперидолов, на рост пшеницы. В работе приводятся данные по комбинаторному синтезу синтетических регуляторов роста растений на основе ароматических пропаргиловых пиперидолов и результаты биологического скрининга на ростактивирующую активность на семена пшеницы. Бидайдың өсуіне пропаргилді пиперолдардың негізінде синтезделіп алынған жаңа өсу реттегіштердің әсері. Жұмыста ароматты пропаргилді пиперидолдардың негізінде синтезделген жаңа өсімдіктердіңөсу реттегіштерінің бидай дәндерінің өсуіне әсері және биологиялық скрининг нәтижелері келтірілген.