УРОВЕНЬ БИОКУМУЛЯЦИИ ТЯЖЕЛЫХ МЕТАЛЛОВ В ТКАНЯХ РЫБ КАПШАГАЙСКОГО ВОДОХРАНИЛИЩА (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
Капшагай су қоймасындагы кәсіптік балықтар бұлшық етінде бірқатар ауыр металдардыц жинақталу деңгейі зерттелген. Мыс пен мырыштыц биомиграциялық белсенділігі, сонымен қатар токсиканттардыц жинақталу мөлшерi балықтардыц жас шамасы және олардыц мекендеу ауданына тәуелкелділігі айқындалган.