ОПЫТ ПРИМЕНЕНИЯ СОВРЕМЕННЫХ КАТЕГОРИЙ И КРИТЕРИЕВ МСОП ДЛЯ КРАСНОЙ КНИГИ НА ПРИМЕРЕ ИХТИОФАУНЫ БАЛХАШ-АЛАКОЛЬСКОГО БАССЕЙНА (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
Корғауды қажет ететін таксондардың категорияларына баға беру кезінде, олардыц табиғатты қоргау дәрежесінде IUCN усынған сандық белгілер жөніндегі мәліметтер берілген. Осы белгілер мен категориялар бойынша Балқаш - Алакөл су алабы балықтарының байырғы турлерге, сонымен бiрге бекіреге және саязга баға берілген.