ШАРДАРА СУҚОЙМАСЫНДАҒЫ ТҰҚЫ БАЛЬҚТАРЫНЫҢ ЖҰМЫР ҚҰРТТАРМЕН ЗАҚЫМДАНУЫ (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
Представлены результаты исследований карповых рыб - сазана (Cyprinus carpio), карася (Carassius auratus), леща (Abramis brama) и жереха (Aspius aspius) нематодами в Шардаринском водохранилище. Выявлено 6 видов гельминтов.