Как измерить «зеленую» экономику: методологические подходы.«Жасыл» экономика қалай өлшеніледі: әдiстемелiк тәсiлдер (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
Рассматриваются известные методы экономической оценки природных ресурсов, экосистемных услуг, экологических экстерналий в контексте принципов «зеленой» экономики. Анализируются аспекты критики ВВП как неэффективного показателя отражающие эколого-экономические факторы, уровень недостаточного финансирования и субсидирования «зеленых» секторов. Приводятся расчеты оценки природных ресурсов (минерального сырья, земельных, водных ресурсов) Казахстана. Табиғи қорларды, экосистемалық қызметтерді, экологиялық экстерналийларды экономикалық бағалаудың белгiлi әдiстерi «жасыл» экономика қағидалары негізінде қаралады. ҰЖӨ сын тиiмсiзкөрсеткiш ретінде, бұл факторлар, «жасыл» секторлардың жеткiлiксiз қаржыландыруы, экология-экономикалық деңгейі шағылатын және жәрдем беру аспектiлерiне талдау жүргiзіледi. Қазақстанныңтабиғи қорларын (минерал шикiзат, жер, су ресурстар) бағалау есептерiнің турлері келтіріледi.