Предпосылки и необходимость создания «зеленого пояса» вокруг города Кокшетау.Көкшетау қаласының айналасында «жасыл желек» жасаудың қажеттілігі мен алғышарттары (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
Целью данного проекта по созданию зеленого пояса вокруг города Кокшетау является на примере других городов мира и Казахстана – это Оздоровления атмосферного воздуха города Кокшетау и егоокружности, защита от ветров со стороны северных циклонов. Основные задачи создания «зеленого пояса» в окружности города Кокшетау: охрана озера «Копа» от загрязнения частичками тяжелыхметаллов, которые попадают во время сильного ветра со стороны северных циклонов; ограждения г.Кокшетау от постоянного ветрености; превратить окружность озеро «Копа» и целом г. Кокшетау в дендорный парк со своими инфраструктурами. Көкшетау қаласының айналасын «Жасыл желек» аймағына айналдыру жобасының басты мақсаты– Қазақстан мен басқа әлем қалаларының мысалында қаланың және оның айналасының ауасынтазарту, Солтүстіктен соққан желден қорғау. «Жасыл желек» жобасының негізгі міндеттері болып қала шетінде орналасқан Қопа көлін ауыр металдармен ылайланудан қорғау, қаланы сотүстіктенсоққан желдер мен дауылдардан қорғау және Көкшетау қаласы мен Қопа көлі аймағын өзінің ішкі инфраструктуралық құрылымдарымен дендорлық саябаққа айналдыру.