Жасыл экономиканы дамытудың салықтық механизмдері.Налоговые механизмы стимулирования зеленой экономики (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
Мақалада экологиялық дамудың көкейтесті сұрақтары және экономикалық реттеудің тетіктері, сонымен қатар экожүйелік қызметтің құралдары қарастырылған. ЕО мысалында экологиялық салым-дар мен төлемдерді төлеушілерді экономикалық ынталандыру жайттары көрсетілген. Қазақстанда экологиялық төлемдердің бюджеттік түсімдері мен шығындарына талдау жүргізілген. В статье рассматривается актуальные вопросы экологического развития и механизмы экономического регулирования, также инструменты экосистемных услуг. Также приведены примеры экономического стимулирования плательщиков экологических налогов и платежей на примере стран ЕС. Проведен анализ поступления в бюджет и анализ расходов экологических платежей в Казахстане.