Платежи за экосистемные услуги: возможности и перспективы в Казахстане.Экосистемалық қызметтердің төлемдері: Қазақстандағы мүмкіндіктері мен перспективалары (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
Человечество полностью зависит от экосистем Земли и услуг, которые они предоставляют. Деградация экосистем часто причиняет значительный ущерб благополучию человечества. Платежи за экосистемные услуги это современный экономический инструмент восстановления экосистем. Статьяпосвящена возможностям внедрения платежей за экосистемные услуги в Республике Казахстан. Адамзат толығымен Жер шарының экожүйесімен және оның көрсететін қызметтеріне тәуелді. Экожүйелердің құлдырауы адамзаттың тұрақты өмір сүруіне айтарлықтай зиян келтіреді. Экожүйелік қызметтер үшін төлемдер экожүйелерді қалпына келтірудің заманауи экономикалық құралы болып табылады. Мақала Қазақстан Республикасындағы экожүйе қызметтеріне төленетін төлемдерді енгізу мүмкіндіктеріне арналған.