Динамика основных показателей естественного движения населения Республики Казахстан.Қазақстан Республикасы халықының табиғи қозғалысының негізгі көрсеткіштерінің серпіні (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
В данной статье рассмотрена динамика основных показателей естественного движения населения Республики Казахстан за годы его независимости. Проанализированы изменения численности населения по данным переписей населения на территории Республики Казахстан. Рассмотрены показатели младенческой смертности – одного из базовых статистических показателей демографического положения в стране. Бұл мақалада Қазақстан Республикасының тәуелсіздік жылдарындағы халықтың табиғи қозғалысының негізгі көрсеткіштерінің серпіні қарастырылған. Қазақстан Республикасының аумағында жүргізілген халық санақтарының мәліметтері негізінде халық санының өзгеруіне тал-дау жасалды. Елдегі демографиялық жағдайдың негізгі статистикалық көрсеткіштерінің бірі – сәби өлім-жітімінің көрсеткіштері қарастырылды.