Предпосылки и перспективы зеленой экономики: политэкономический подход.Жасыл экономиканың алғышарттары және болашағы: политэкономиялық көзқарас (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
Структура природного капитала многообразна и определяет степень конкурентных преимуществ национальной экономики. Однако невоспроизводимая ее часть истощается, подрывая устойчивостьэкономики как отдельных стран, так и мировой экономики. Человек, создавая в ходе своей активной жизнедеятельности ноосферу, перешел критический порог вмешательства в живую природу, наносяей невосполнимый ущерб. Задача человечества сократить использование ограниченных природных ресурсов, заменив их естественно возобновляемыми. Табиғи капиталдың құрылымы әртүрлі және ұлттық экономиканың бәсекелік артықшылық деңгейін анықтайды. Алайда оның жаңғыртылмаған бөлігі әлемдік экономика мен жекелеген елдердіңэкономикалық тұрақтылығына әсер етеді және нарықтың мүмкіндіктерін шектейді. Адам өзінің ноосферадағы белсенді тіршілік әрекетін қалыптастыра отырып, тірі табиғатқа орны толмайтын за-лал келтіре отырып, оған араласудың шегінен шығады. Адамзаттың мақсаты – шынайы қалпына келтіре отырып, шектеулі табиғи ресурстарды пайдалануды қысқарту.