Радионуклидтермен ластанған аймақтағы өсімдіктер жабынының экологиялық сипаттамасы.Экологическая характеристика растительного покрова в условиях радиоактивного загрязнения (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
Мақалада "Дегелең" зерттеу алаңының ЭЗА – радиоактивті заттармен ластану нәтижесі көрсетілген және доминантты өсімдік түрі Artemisia sublessingiana (Kell.) Krasch зерттеліп гамма сәулеленудің белсенділік әсері анықталған. Compositae (Vaill.) Adans тұқымдасына жататын Artemisia sublessingiana (Kell.) Krasch өсімдіктің анатомиялыққұрылым ерекшеліктері зерттелде. В статье представлены результаты радиоактивного загрязнения участка ОЭП «Дегелен» и влияния активности гамма излучения на доминантных видов растений Artemisia sublessingiana (Kell.) Krasch. Были изучены особенности анатомического строения таких видов как Artemisia sublessingiana (Kell.) Krasch из семейства Compositae (Vaill.) Adans.