Анемиялық ауруға шалдыққан әр түрлі жастағы студенттердің кардиореспираторлық жүйесінің хроноқұрылымдық көрсеткіштерін зерттеу.Исследование кардиореспираторной системы хроноструктурных показателей при анемии у студентов разного возраста (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
Мақалада қалыпты және анемиямен ауыратын әр түрлі жастағы студенттердің жүрек қызметінің тәулік бойындағы көрсеткіштері зерттелді. Қалыпты және анемиямен ауыратын адамдардың жүрек жиырылуыныңжиілігі (ЖЖЖ), QRS жиынтығының тәуліктік спектрінің, жүрек ырғағының вариабельдігінің көрсеткіштерінің динамикасы анықталды.Анемиялық жағдайда өзгеріске ұшырағаны анықталды. В работе исследовались суточные показатели сердечной деятельности у студентов в норме и с анемией. Определена динамика частаты сердечных сокращений и суммы суточного спектра QRS. При анемии этих показатели подверглись изменениям.