Сенокосцы криофилы (Opiliones, Phalangiidae) рода Scleropilio Roewer.Шөп қоректi криофилдер (Opiliones, Phalangiidae) турi Scleropilio Roewer (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
Проанализированы адаптации, возникшие у сенокосцев рода Scleropilio (Opiliones, Phalangiidae) за время жизни их на суше Евразийского материка, около 300 млн. лет, в обстановке дефицита влаги. Многообразие этих адаптаций обеспечили приспособление сенокосцев к жизни в пустынях в экстремальных условиях. Шөп қоректiлердiң Scleropilio (Opiliones, Phalangiidae) түрi олардың Евразия құрлығының жер бетiндегi өмiр сүру уақыты 300 млн жыл шамасында бiлiнген, ылғалдың жетiслеушiлiк жағүайында сараптама жасалып, сыртқы ортаға бейiмдiлiгi анықталған. Бұл бейiмдiлiктiң көп түрлiлiгi шоп қоректi криофилдердiң табиғаты қатал, шөлдi аймақтарда өмiр сүруiн қаптамасыз еттi.