Материалы к фауне и экологии кровососущих мокрецов (Diptera, Ceratopogonidae) низовья Сырдарьи.Сырдария өзенінің төменгі жағалауындағы қансорғыш құмытылардың (Diptera, Ceratopogonidae) фаунасы мен экологиясы (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
В работе представлен видовой состав кровососущих мокрецов низовья Сырдарьи в пределах Сырдарьинского района Кызылординской области. Всего обнаружены 10 видов мокрецов, относящихся к родам Culicoides иLeptoconops. Для каждого вида приведены краткие сведения по экологии и распространению. Сырдария өзенінің төменгі жағалауында, Қызылорда облысы, Сырдария ауданы аймағында қансорғыш құмытылардың Culicoides және Leptoconops туысының 10 түрі табылды. Әрбір түрдің таралуы мен экологиясына мәліметтер берілді.