Динамика развития ежи сборной (Dactylis glomerata l.) в центральной части Заилийского Алатау.Іле-Алатау орталық бөлігінде (Dactylis glomerata l.) даму динамикасы (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
По материалам наблюдений авторов, проводившихся в 2008-2013 гг. на территории Иле-Алатауского национального парка, охарактеризованы особенности развития Dactylis glomerata L. в лиственных и хвойных лесах,а также в зависимости от погодных условий различные годы. Авторлардың 2008-2013 жылдары Іле-Алатау мемлекеттік табиғи паркі аумағында жүргізілген бақылау материалдары бойынша жапырақты және қылқан жапырақты ормандардың даму ерекшеліктер сипатталған, соныменқатар әр жылдардағыларда.