Қызылорда облысы кенбайыту аймағының өсімдіктер жабынының қысқаша сипаттамасы.Краткое аписание растительности на нефтедобывающей территории Кызылординской области (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
Бұл жұмыста Қызылорда облысы кенбайыту аймағы өсімдіктер жабынының флорасы зерттелді. Зерттелінген өсімдіктер жабынының флорасы әртүрлі. Әр флораның өзіне тән арнайы ерекшеліктері бар. Флораның өзара айырмашылығы ең алдымен әр өңірдің климаттық жағдайларына, геологиялық орналасуына және топырағыныңқұнарлылығына байланысты. В этой работе изучена флора растительного покрытия рудодобывающей территории Кызылординской области. Изученный растительный покров флоры разновиден, в каждой флоре имеются свои отличия. Различие во флоре связано в первую очередь с климатическим состоянием, геологическим расположением и плодородием почвы.