Хронофизиологические механизмы устойчивости организма к стрессорным воздействиям (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
Мақалада эндогенді жəне экзогенді сипатындағы стрестің əсерлеріне биообъектілер төзімділігінің хронофизиологиялықмеханизмдерінің ерекшеліктері жайында жаңа мəліметтерберіледі. Ағзаның экстремальды факторларға бейімделуіндегіхронофизиологиялық механизмдері ырғақтардың хроноқұрылымдықпараметрлерінің көрсеткіштерінің өзгерістері бойынша байқалады