Жұмсақ бидай геномын қашықтуыстармен будандастыру арқылы жаңа түр, түрше үлгілерін алу.Обогащение генома мягкой пшеницы при межродовой гибридизации и получение новых разновидностей (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
Мақалада бидайдың қашық туыстарын Tr.aestivum L x Aegilops будандастырудың негізінде тур ӛзгерістері бар жұмсақ бидайдың жаңа турлерін бӛліп алғанымыз баяндалады. Қашықтуыстарды будандастырғанда жаңа түрлермен түртелердің пайда болу мумкіндіктері жоғары болатындығы анықталды. В статье изложены основные итоги исследований формообразования при межродовых скрещиваниях Tr.aestivum L x Aegilops и отобраны новые разновидности мягкой пшеницы, отличающиеся от исходныхформ по многим биологическим признакам и свойствам. Отдаленная гибридизация позволяет получить широкое разнообразие перспективных форм для селекции.